DIVOKÁ ZELENINA A  BYLINY A STROMY

Proč jíst plané rostliny, co všechno lze sbírat a jíst na zahradě a jak to chutně upravovat

Vycházka do přírody se sběrem 

Termín: 6.5.2023, přihlášky prosím na email nebo telefonicky do 1.5.

Místo konání: Herbarium Šejby

Délka vycházky: 14-16+ h

Lektor: Alena Krejčí

Cena: 350 

Témata kurzu:

  • proč zařadit plané rostliny do jídelníčku
  • poznávání a sběr v přírodě
  • kořeny, oddenky, natě, bobuloviny, květy, kůra, list, - energetická kvalita
  • obsahové látky - vitamíny minerály a účinky na organismus
  • speciální úprava pro zvýšení obsahu účinných látek
  • nebezpečné a jedovaté druhy
  • správný čas sběru, vhodné stanoviště..
  • kuchyňská úprava, receptury, kombinace, saláty, smoothie, sušení

Co si přinést:

blok a tužku, oblečení do terénu, pití, nůžky nebo keramický nůž a košík

Co si odnesete:

znalost a účinky nejběžnějších planých rostlin kolem nás a inspiraci do kuchyně