DIVOKÁ ZELENINA A BYLINY A STROMY
Proč jíst plané rostliny, co všechno lze sbírat a jíst na zahradě a jak to chutně upravovat
Vycházka do přírody se sběrem
Termín: 6.5.2023, přihlášky prosím na email nebo telefonicky do 1.5.
Místo konání: Herbarium Šejby
Délka vycházky: 14-16+ h
Lektor: Alena Krejčí
Cena: 350 Kč
Témata kurzu:
- proč zařadit plané rostliny do jídelníčku
- poznávání a sběr v přírodě
- kořeny, oddenky, natě, bobuloviny, květy, kůra, list, - energetická kvalita
- obsahové látky - vitamíny minerály a účinky na organismus
- speciální úprava pro zvýšení obsahu účinných látek
- nebezpečné a jedovaté druhy
- správný čas sběru, vhodné stanoviště..
- kuchyňská úprava, receptury, kombinace, saláty, smoothie, sušení
Co si přinést:
blok a tužku, oblečení do terénu, pití, nůžky nebo keramický nůž a košík
Co si odnesete:
znalost a účinky nejběžnějších planých rostlin kolem nás a inspiraci do kuchyně